Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Anadolu Lisesi Sınıflarımız

• Yabancı dil bölümü
  • Uygulamalı eğitim
  • HAFTALIK 40 SAAT – GÜNLÜK 8 SAAT DERS

• Cumartesi günleri 4 saat etüt var.
    • Öğrencinin deneme sınav sonuçlarına ve ya öğretmenlerin yönlendirme doğrultusunda bireysel etüt saatleri artabilir.
    • 30 deneme sınavı.
    24 SAAT ANA DERS
  • Türkçe – 6 saat
  • Matematik – 6 saat
  • Fen Bilimleri – 6 saat
  • Sosyal Bilgiler – 3 saat

9 BRANŞ DERSİ = 16 SAAT

• Müzik – 2 saat
  • Görsel Sanatlar – 2 saat
  • Yabancı Dil – İngilizce – 7 saat
  • Yabancı Dil – Almanca – 2 saat
  • Satranç – 1 saat
  • Bilişim / Robotik Kodlama – 1 saat
  • Drama – 1 saat

Kendini iyi tanıyıp ilgi ve yeteneklerine göre geliştirebilen, yaşadığı topluma sorumluluk duygusu içerisinde değer katan, farklılık yaratan, sorgulayan ve araştıran bireyler yetiştirir. Bu doğrultuda okulumuzda; Analitik düşünmeyi teşvik eden Bilim Akademisi, Dünya ile entegresyonu sağlayan Dil akademisi, Dünyaya farklı ve estetik gözlerle bakmayı sağlayan Sanat Akademisi, Sağlıklı nesiller için Spor Akademisi,

-Gelenek göreneklerine bağlılık ve öz saygıyı geliştirmek için Değerler Akademisi ile kanıksanmış eğitimin dışında eğitim verir. Ayrıca üniversite tanıtım gezileri ve kariyer günleri Avrupa'daki öğrencilerle entegresyon sağlayacak ERASMUS projeleri, bilimsel gelişim için TÜBİTAK projeler,üniversite ile ortaklaşa gerçekleştirilen yönetimsel ve bilimsel çalışmaların yanında girişimcilik seminerlerine de önem verilmektedir.

-9. ve 10. sınıflarımızdaki benlik kazanımı, oryantasyon çalışmaları, MEB müfredatına ek olarak kazanım odaklı akademi eğitim,sosyal ve kültürel kulüp çalışmaları, analitik düşünme becerisini geliştirmek için kodlama ve robotik dersleri, metin okuma ve anlama bilgisi, temel matematik beceri dersleri.

-Öğrencinin deneme sınav sonuçlarına veya öğretmenlerin yönlendirme doğrultusunda bireysel etüt saatleri artabilir.

-Ders başlama saati 09:00, bitiş saati 16:20 ve öğle arası 1 saattir.

Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü REHBERLİK SİSTEMİ

• Sınıf öğrencileri için yapılan testlerde bölüm tercihleri, mesleki eğilimler belirlenir.
  • Dönem içerisinde uygulayacağı ders çalışma sınav kaygısı motivasyon problem tarama gibi envanter ve testlerle öğrenciyi her yönüyle tanır.
  • Öğrencinin sınıf ortamında ve sınıf dışında gözlemlenen ders başarısı davranış durumlarına göre gerekli bilgileri veliye sunar.
  • Öğrencinin bireysel özelliklerine göre ders çalışma programları hazırlar ve takibini yapar. Dönem içerisinde YKS hakkında bilgi, yaş grubunun özelliklerine göre bilgi içerikli seminerler yapar.

Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü SINIF ÖĞRETMENLİĞİ SİSTEMİ olarak,

• Rehber öğretmen dışında sınıfa atanan rehber öğretmende öğrenci ile birebir ilgilenerek ders durum takibi, diğer branş öğretmenlerinden almış olduğu dönütler doğrultusunda velileri düzenli olarak arar öğrenci hakkında bilgilendirme yapar.
  • Kullanmış olduğumuz K12 sistemi sayesinde veli öğrenci hakkında her türlü bilgiye istediği zaman ulaşabilir.
  • Sosyal etkinlik
  • Tarihi geziler, müzeler, sinema, yüzme, öğrenci motivasyonu artırılır.
  • Ödevler K12 programı üzerinden haftalık olarak düzenlenir.

EGİTİMYÜKSELİŞTE,