Eğitimlerimiz

Ortaokul

Yükseliş Koleji Ortaokul sisteminde öğrenciyi merkez alarak onlara kendini geliştirme, farklı bakış açıları kazandırma ilgi ve yeteneklerini keşfetme olanağı sunmaktadır. Böylece 5-6-7. sınıflarda yeni nesil eğitim yaklaşımı ile “Kodlama, Robotik, Akıl oyunları, Z-Space, Arduino” gibi atölye çalışmaları ile sınavlara hazırlanması sağlanmaktadır. Kulüp çalışmaları ve hafta sonu kursları ile tamamlanan eğitim ve öğretim programlarımız sayesinde öğrencilerimizin okuldaki başarı seviyesi arttırmakta bu şekilde öğrencimizin okula bağlılığı sağlanmaktadır. Ayrıca “Şefkat Eli, Eco Team, MAsal Gecesi, Bilim Şenliği, Okul Gezileri, E – Twinning Projeleri, Yükseliş Spor Kulübü” ile okul çağında sorumluluk bilinci kazanan öğrencilerimiz sosyal değerlerine sahip bireyler olarak yetişmektedir.

Anadolu Lisesi

Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Anadolu Lisesinde; Kendini iyi tanıyıp ilgi ve yeteneklerine göre geliştirebilen, yaşadığı topluma sorumluluk duygusu içerisinde değer katan, farklılık yaratan, sorgulayan ve araştıran bireyler yetişir. Bu doğrultuda okulumuzda; Analitik düşünmeyi teşvik eden Bilim Akademisi, Gelişen teknolojiyle bağlantılı olarak 10D Dof cihazı, Z-Space ve planetaryum çalışmalarıyla, Uzay Akademisi, Dünya ile entegrasyonu sağlayan Dil Akademisi, Dünya’ya farklı ve estetik gözlerle bakmayı sağlayan Sanat Akademisi, Sağlıklı nesiller için Spor Akademisi, Gelenek göreneklerine bağlılık ve öz saygıyı geliştirmek için Değerler Akademisi ile kanıksanmış eğitimin dışında eğitim verir. Ayrıca üniversite tanıtım gezileri ve kariyer günleri Avrupa’daki öğrencilerle entegrasyon sağlayacak Erasmus projeleri, bilimsel gelişim için TÜBİTAK projeleri, üniversite ile ortaklaşa gerçekleştirilen yönetimsel ve bilimsel çalışmaların yanında girişimcilik seminerlerine de önem verilmektedir. 9 ve 10. sınıflarımızdaki benlik kazanımı, oryantasyon çalışmaları, MEB müfredatına ek olarak kazanım odaklı akademik eğitim, sosyal ve kültürel kulüp çalışmaları, analitik düşünme becerisini geliştirmek için kodlama ve robotik dersleri, metin okuma ve anlam bilgisi, temel matematik becerileri dersleri.

Yükseliş Kurs

Tecrübeli ve denetimli yönetici kadrosu, alanında uzman öğretmen kadrosu ile öğrencilerimize profesyonel destek vermekteyiz. YKS-LGS 'ye hazırlanan öğrenciler için her gün soru çözümü imkanı, ödev takibi, öğretmen gözetiminde soru çözüm saati uygulamaları, en seçkin yayınlardan düzenli deneme sınavı hizmeti, veli bilgilendirme sistemi, Kütüphane sistemi uygulanmaktadır. 9,10,11. Sınıflar için okul derslerine yardımcı konu anlatımı ve yazılı Hazırlık çalışmaları, 5,6,7. Sınıflar için bursluluk sınavlarına yönelik hazırlık ve yazılı hazırlık çalışmaları yapılmaktadır.

Robotik kodlama

Robotik-kodlama, bilgisayar yazılım programının ilk adımıdır. Küçük yaşta kodlama eğitimi almak çocuğun bilişsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirir

Müzik klübü

Zengin enstrüman envanterimizle öğrencilerimizi sanata ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Yılsonu etkinliklerimizde öğrencilerimize sahne veriyoruz.

Sanat klübü

Öğrencilerimizin fiziksel ve düşünsel yeteneklerini ortaya çıkarıp bu alandaki üretimlerini sunmaları için imkanlar sağlanmaktadır.

spor klübü

Öğrencilerin beden ve ruh sağlıklarının korunması ve geliştirilmesi için sportif faaliyetlere büyük önem vermekteyiz. Öğrencilerimizin enerjilerini olumlu yönde kullanması ve bunu çeşitli spor dallarında ortaya çıkarması amaçlanmaktadır.

kütüphane

Kütüphanemiz, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği merkezi bir noktadadır. Modern ve çağdaş bir eğitim kurumunun ihtiyaçlarına cevap verecek biçimde, kütüphane standartlarına uygun bir şekilde tasarlanmıştır. Nitelikli yayınlardan oluşan ve fonksiyonel bir yapıya sahiptir.

rehberlik

Çağa uyumlu davranışlar gösteren, her dalda gelişmeleri takip eden ve kendi ilgi yeteneklerini buna göre şekillendiren öğrencilerimizi doğruya yönlendirmek oldukça önemlidir. Öğrencilerimizin dış dünya sorunlarıyla baş edebilmesi için ihtiyaç duydukları bilgi ve psikolojik destek rehberlik servisimizde sağlanmaktadır.