Rehberlik

“Etkili İletişim Becerileri” konulu seminer düzenlendi

Öğrencilerimizin akademik ve duygusal zekasının gelişimini desteklemek amacı ile okulumuzun Psikolojik Danışmanı Narin YILMAZ tarafından “Etkili İletişim Becerileri” konulu semineri düzenlendi.

İletişimin amacı, kısaca sorunlarımızı çözmek, kendimizi doğru ifade etmek ve gereksinimlerimizi karşılamaktır. “Etkili iletişim nasıl kurulur?” ve “Hangi davranışlarımız etkili iletişim olarak tanımlanabilir?” sorularına yanıt aramak için yapılan seminer öğrencilerin etkili iletişim becerilerini kazandırmak amacıyla gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra seminer sonrası oryantasyon eğitimi gerçekleştirildi.

Oryantasyondan kareler

Yaşam, farkındalıkların ve yaşantıların doğru ve sağlıklı bir şekilde başkalarına aktarma süreciyle eğitimi anlamlı hale getirir. Önce kendini sonra eğitim ortamını tanıyan ve bilinçli bir şekilde uyum sağlayabilen bireyler için başarı, kolay ve kalıcıdır. Bu görüşü benimseyen okulumuzun rehberlik servisinin yaptığı oryantasyondan çalışmasından kareler.

Aile Bilgilendirme Semineri

Yükseliş Bilim Kampüsü Ailesi Bilgilendirme Semineri’nde bir araya gelerek bu sene 8. Sınıfa yeni başlayan öğrencilerimize yönelik sınav sistemi hakkında psikolojik danışmanımızdan bilgiler aldılar. Okulumuzun toplantı salonunda düzenlenen seminer, psikolojik danışmanımız Narin YILMAZ'ın LGS sistemi ile ilgili anlattığı sunum ile başladı. Dikkatli gözlerle semineri takip eden öğrencilerimiz, LGS uygulama takvimi, sınav içeriği ve sınav süresi gibi konularda detaylı bilgi alma fırsatı yakaladılar. Seminerin sonunda öğrencilerimiz merak ettikleri soruları sorarak yeni sisteme dair tüm detayları öğrendiler.